A44 Woningtaxatie

Monique Heemskerk is bij A44 Taxateurs de specialist in het taxeren van woonhuizen.

Monique

 • Gecertificeerd registermakelaar-taxateur
 • Aangesloten bij Stichting VastgoedCert, hét kwaliteitsregister voor makelaars en taxateurs (kamer Wonen)
 • Aangesloten bij NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Gecertificeerd NVM-lid
Binnen 5 werkdagen na opname levert Monique een volledig en objectief NWWI-taxatierapport aan. Dit rapport wordt zowel door iedere geldverstrekkende instantie als de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) geaccepteerd. 

Gevalideerd taxatierapport

Bij een aanvraag voor Nationale Hypotheek Garantie is een gevalideerd taxatierapport vereist. Hiervoor moet het taxatierapport worden goedgekeurd door een onafhankelijk instituut dat wordt erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). A44 Taxateurs laat uw taxatierapport valideren door erkende instituten, zoals het NWWI, iValidatie of Taxateurs Unie. 

De bank kan in sommige gevallen ook een gevalideerd rapport verlangen wanneer er geen NHG wordt aangevraagd. Informeer daarom altijd bij uw bank of tussenpersoon of een taxatie met validatie vereist is.

Wanneer woningtaxatie

Het kan nodig zijn om de woning te laten taxeren in de volgende gevallen:

Aankoop woning

Bij de aankoop van een woning zal de hypotheekverstrekker altijd om een taxatierapport vragen, soms ook als het om een nieuwbouwwoning gaat. Aangezien de aankoop- en de verkoopmakelaar betrokken zijn bij de verkoop, is er een onafhankelijke derde partij nodig om de taxatie uit te voeren. 

Hypotheekaanvraag

Voor een hypotheek geldt de woning als onderpand. Een taxatie verschaft de hypotheekverstrekker zekerheid over de waarde van dat onderpand. Ook bepaalt de taxatie de maximale hypotheek. Om belangenverstrengeling te voorkomen, moet de waardebepaling altijd door een onafhankelijke partij worden gedaan. Aangezien de waarde van de woning bepalend is voor de maximale hypotheek, is er eveneens een taxatie nodig als u de hypotheek wilt aanpassen.

Verbouwing

Bij een verbouwing is de waardestijging van de woning over het algemeen niet gelijk aan de kosten van de verbouwing. De waarde van de verbouwde woning bepaalt het maximale bedrag dat voor de verbouwing geleend kan worden, bijvoorbeeld wanneer de verbouwingskosten worden meegefinancierd in de hypotheek. Een nauwkeurige waardebepaling van de woning voor en na de verbouwing (op basis van de bouwplannen en bijbehorende kosten) is daarom erg belangrijk.

Echtscheiding

Wanneer twee partners uit elkaar gaan, spelen de emoties vaak een overheersende rol. Daarom is een accurate, goed onderbouwde en onafhankelijke taxatie zo belangrijk, want dit zorgt dat beide partijen vertrouwen hebben in de waardebepaling. Alleen zo kan een boedelverdeling plaatsvinden waar iedereen mee kan leven.

Overlijden

Over een erfenis dient men successierechten (belasting) te betalen. Hiervoor kan het nodig zijn de waarde van de woning te laten bepalen, bijvoorbeeld wanneer de nalatenschap over meerdere personen moet worden verdeeld. Denk ook aan situaties waarin een van de erfgenamen de woning overneemt en de andere moet uitkopen, of wanneer de woning (gedeeltelijk) verhuurd of verpacht is. Ook is het mogelijk een nalatenschap beneficiair te aanvaarden, ofwel uitsluitend als deze positief is. Een onafhankelijke taxatie verschaft in deze gevallen duidelijkheid over de waarde van de erfenis.

Gedwongen executieverkoop

Een gedwongen executieverkoop vindt plaats wanneer een huiseigenaar de hypotheeklasten niet langer kan betalen of een betalingsachterstand heeft. De geldverstrekker kan de huiseigenaar dan dwingen het huis te verkopen. Aan de hand van de taxatie bepaalt de geldverstrekker of de huiseigenaar een bepaald bod op het huis mag accepteren of niet.

Rond de A44

A44 Taxateurs, de naam zegt het eigenlijk al, taxeert woningen in het gebied rond de A44:
 • Bollenstreek: Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk, Lisse, Gemeente Teylingen (Sassenheim, Warmond, Voorhout)
 • Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest
 • Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg
 • Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg
 • Hillegom, Bennebroek, Zwaanshoek
 • Haarlemmermeer (Nieuw Vennep, Hoofddorp)
 • Heemstede, Vogelenzang
 • Kaag
 • Roelofarendsveen 
 • Zoeterwoude